Petrovický pred semifinále dobíjal baterky pri rodine na Slovensku

23.03.2012 Celý región

Brno 23. marca (TASR) - Na bleskovú a zaslúženú dvojdňovú "dovolenku" na Slovensku si po štvrťfinálovom vyradení pražskej Sparty v play off hokejovej Tipsport extraligy si odskočil skúsený útočník Komety Brno Róbert Petrovický. Pri rodine si dobil baterky a teraz sa už plne sústreďuje na semifinále, v ktorom jeho tím narazí na HC Plzeň.

Zatiaľ šesťbodového slovenského legionára v play off (3+3) v kabíne berú ako matadora a to nielen kvôli jeho veku. Túto pozíciu veľkého hráča potvrdzuje aj slovami, keď sa snaží hovoriť s pokorou a vždy pravdivo. To potvrdil aj v obsiahlom rozhovore na klubovej internetovej stránke po skončení voľna, ktoré ako vraví si užil. "Bol som doma v Trenčíne. Rodinka, deti, tenis. Boli krásne slnečné dni. Dal som si na terase kávičku, bol som na prechádzke. Prvý tréning bol až po malej pauze. Bolo to s korčuľami, ťažko sa dýchalo. Bolo to o tom, aby sme sa zase do toho dostali. Už vieme, akého máme súpera, od piatku sa na neho začneme pripravovať. Vieme, v čom by bolo dobré pokračovať, nie je treba prepadať eufórii."

Priznal, že v čase voľna si dovolil aj tatarák. "Mal som naň veľkú chuť. Veľmi som sa na to tešil, pretože počas zápasov treba dodržiavať stravovací režim. Ale mal som týždeň do zápasu, tak som si dovolil inú chuť."

Toho, že by po vyradení Sparty vypadli z tempa sa neobáva. Podľa neho je tá prestávka medzi koncom štvrťfinále a začiatkom semifinále, tak akurát. "Sú tu chlapci, ktorí majú modriny, odreniny. Dva týždne by už boli dlho. Päť-šesť dní je akurát. Medzi nami a Plzňou je rozdiel len v dvoch dňoch, čo nie je veľa. Tiež majú eufóriu, ktorú máme aj my. Netreba jej však podliehať, ideme od zápasu k zápasu. Už vidím, že sa tu hovorí o jednom ťažkom slove, ktoré by som nerád použil - finále. Alebo titul. K tomu vedie veľmi dlhá a tvrdá cesta. Sústredíme sa na prvý duel v pondelok v Plzni a od toho pôjdeme ďalej."

Na otázku, či je medzi Plzňou a Pardubicami veľký rozdiel, Róbert Petrovický zareagoval: "Teraz si už nevyberiete. Viem o koho ide. Vieme, že Plzeň je mužstvom, ktoré dokáže veľa gólov dať, ale ich aj veľa dostať. To je prvá vec, ktorú som si hneď všimol. Aj u súpera je výborná atmosféra a majú výborných hráčov počnúc kapitánom až po posledného. Majú aj mladých, je to dobre namixovaný tím. Ale to máme aj my. Séria bude o maličkostiach. Komu budú vychádzať presilovky, oslabenia, kto dá v krízových chvíľach gól."

V semifinále s Plzňou narazí na Martina Straku, proti ktorému v drese Trenčína hral finále aj pred dvadsiatimi rokmi a vojaci vtedy získali titul. "Už je to pekne dlhý čas. Aspoň máme na čo spomínať. Teraz budeme znova súperi a bohužiaľ je to tak, že jeden z nás bude víťaz. Verím, že budeme pokračovať vo víťaznej šnúre. Urobíme všetko, aby sme boli úspešní," uzavrel Róbert Petrovický.
 

Vyberte región